פרק #18:

קנאה אחרי גירושין: איך להפוך אותה לכוח מניע להצלחה

5 במרץ 2025

1. "ליאת יהודה מדברת על התמודדות עם קנאה אחרי גירושין" 2. "נשים מצליחות שהתגברו על משבר הגירושין" 3. "שלוש טעויות נפוצות של נשים אחרי גירושין" 4. "איך להפוך קנאה לכוח מניע חיובי"

האזינו ב…

קנאה אחרי גירושין: הטעות שהורסת לנו את החיים

כמו במשחק כדורגל, אחרי גירושין אנחנו לעתים קרובות תופסות את החיים כתחרות עם מנצחים ומפסידים. הקנאה אחרי גירושין יכולה להרוס לנו את החיים אם נתמקד רק בהשוואה לאחרים. אני מספרת שלפני שמונה שנים, בתחילת תהליך הגירושין שלי, הייתי בטוחה שהפסדתי במשחק החיים. היום, אני נהנית מזוגיות מדהימה, קריירה מצליחה, ושלושה ילדים מאושרים. דרך סדרת הטלוויזיה "כולי קנאה", אני מזהה שלוש טעויות מרכזיות שעושות נשים אחרי גירושין, ומציעה דרכים להתנהל אחרת.

להפסיק להתאים את עצמנו לאחרים

אחת הטעויות הגדולות שנשים עושות אחרי גירושין היא ניסיון להתאים את עצמן למישהו אחר. כמו ויקי, גיבורת הסדרה, רבות מאיתנו מוכנות לוותר על מי שאנחנו באמת רק כדי לא להישאר לבד. במקום זאת, עלינו להתמקד בבניית ביטחון עצמי ולהבין שאיננו צריכות לרצות אף אחד. לאחר הגירושין, יש לנו הזדמנות ייחודית לקבל החלטות שמשרתות אותנו ואת הילדים שלנו, בלי פשרות מיותרות. הקנאה אחרי גירושין יכולה להפוך ממכשול ליתרון כשאנחנו מבינות את המסר שהיא מעבירה לנו.

להפוך קנאה לכוח מניע חיובי

במקום להתבייש ברגשות הקנאה, אפשר להשתמש בהם כמצפן שמראה לנו מה אנחנו באמת רוצות. כשאנחנו מקנאות במשהו, זה מסמן לנו שזה אפשרי גם עבורנו. הצעד המעשי הראשון הוא לכתוב את הדברים שמעוררים בנו קנאה, כדרך להבין מה באמת חשוב לנו. כשנפסיק למדוד הכל בניצחונות והפסדים, ונתחיל להגדיר מחדש מהי הצלחה אישית עבורנו, נוכל לבנות שגרה שמשרתת אותנו ומערכת תמיכה חדשה. חשוב לזכור שהחיים מתרחשים עכשיו, ולא בעתיד אידיאלי כלשהו.

לכתוב את הסיפור שלך מחדש

נשים מצליחות רבות שעברו גירושין, כמו מיכל ינאי, גאולה אבן, ג'יי. קיי. רולינג, אנג'לינה ג'ולי וג'ניפר אניסטון, עשו בדיוק את ההפך ממה שרובנו נוטות לעשות אחרי פרידה. הן לא חיכו שמישהו יציל אותן – הן הצילו את עצמן. העבודה העצמית היא קריטית, ולא מספיק רק ללכת לטיפול. השינוי האמיתי מתחיל כשאנחנו מפסיקות להשוות את עצמנו לאחרים ומתחילות להקשיב לעצמנו. כדאי לשאול את עצמנו: אילו ציפיות מנהלות אותנו? אילו פצעים מהעבר אנו עדיין סוחבות? ואיך נוכל להפסיק לשחק במשחק של אחרים ולהתחיל לכתוב את הסיפור שלנו?

בפרק זה תלמדי:

לחצי על הקישורים הבאים להרחבה:

לראות פרקים נוספים

את רק צריכה להצטרף

הירשמי וקבלי ישירות למייל סרטוני וידאו, בלוג ועדכונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *