ראשית, התנהלות כלכלית בגירושין מציבה בפנינו אתגרים משמעותיים. למעשה, הפחד הכלכלי מלווה נשים רבות ומשפיע על קבלת ההחלטות שלהן בתקופה זו. מניסיוני האישי, גיליתי שנוכל להתמודד טוב יותר כשנבנה מערכת פשוטה וברורה שתעניק לנו שליטה על המצב.
חשוב לי להדגיש שרוב הנשים חוות חוסר ביטחון כלכלי בתחילת התהליך, אבל בעזרת הכלים הנכונים והתמדה, תוכלי ליצור יציבות כלכלית חדשה. יתרה מזאת, כשנלמד להכיר את דפוסי ההוצאות וההכנסות שלנו, נקבל החלטות מושכלות יותר ונבנה עתיד כלכלי בטוח יותר.
בראש ובראשונה, בואי נתמקד במערכת פשוטה שתעבוד בשבילך. במקום לשאוף למערכת מושלמת, עדיף שתיצרי מערכת זמינה וקלה לתפעול. לכן, אני מציעה שתקדישי שעה-שעתיים שבהן תנתחי את ההוצאות החודשיות שלך. בנוסף, חלקי את ההוצאות למספר קטן של קטגוריות ברורות, עד שבע לכל היותר.
חשוב שנבין שניהול כספים בתקופת הגירושין מהווה הרבה יותר מסתם ניהול תקציב. למעשה, זוהי הזדמנות לקחת שליטה מלאה על חייך הכלכליים. כתוצאה מכך, תוכלי לא רק להבין את המצב הנוכחי, אלא גם תוכלי לתכנן את עתידך ולקבל החלטות מושכלות.
כצעד ראשון, התחילי בניתוח חודש אחד. לאחר מכן, הרחיבי את הבדיקה לשלושה חודשים או לשנה, לפי יכולתך. תזכרי שחודש בודד לא מספיק כדי לראות הוצאות שנתיות או חד-פעמיות, ולכן ככל שתרחיבי את טווח הבדיקה, תקבלי תמונה מדויקת יותר.
בפרק זה תלמדי:
הירשמי וקבלי ישירות למייל סרטוני וידאו, בלוג ועדכונים
עוזרת לאימהות בתהליכי פרידה או אחרי גירושין לצאת לדרך חדשה ועוצמתית, בדגש על שינוי מיינדסט, צמיחה, הגשמת מטרות, ראייה כלכלית וגידול ילדים בעלי נפש בריאה.