מנהיגות נשית

נובמבר 15, 2021

בפרק הזה אני משתפת את הדרך שלי בגידול שלושת ילדיי כאמא חד-הורית, ואיך הפכתי את האתגר להזדמנות.

יש לי בעיה עם העדפה מתקנת, אבל בכל זאת יש משהו בנוכחות נשית. נוכחות נשית בעמדות ניהוליות עושה רק טוב, לתרבות הארגונית וגם להצלחה העסקית.

נשי, אבל לא רק נשים. תסתכלו על זה במובן הרחב של המילה. לגברים שבינינו, הניהול צריך להיות "נשי" יותר: אמפתי, מכיל, אסרטיבי, מחויך, ופחות אגרסיבי.

בכלל, היום, יותר מתמיד, אני מבינה שאין באמת הפרדה בין התפקיד שלי כמנהלת לתפקיד שלי כאמא. אני מוצאת את עצמי קוראת ספרי ניהול וספרים על גידול ילדים באותו הזמן. בשניהם אני מקשיבה, שואלת, מאתגרת, נותנת כלים, מתלהבת, מחזקת, משתפת ומתגאה. ולפעמים גם עושה טעויות.

והנה לכם הציטוט הבא, מספר מצוין, על גידול ילדים, הילדים שלנו, שיכולים להיות כל מי שנבחר לגדל:

"הכתירו כל ניצוץ טוב שיש בהם כתכונה – זה הם, זה שלהם, זה מרגש וזה נותן כוח. כל "טעות" שהם עושים, דברו עליה כמעשה שנעשה; אל תחנכו, אל תיתנו הרצאות, הקשיבו, שאלו שאלות. המטרה היא ללמד אותם… החלק הקשה והמורכב בחיים הוא לזהות את מה שעובד בתוך הרעש שעושה לנו בראש כל מה שלא עובד" (עינת נתן, "חיימשלי")

והנה, כמו עם הילדים שלנו, ככה גם עם האנשים שלנו: ניצור משמעות וייעוד, וזה יוביל לחיבור. נדאג לחגוג ניצחונות קטנים וגדולים. ניתן להם משימות לפי חוזקות, וניקח מהם משימות מתסכלות, כי יש לנו בחירה. ונשקיע בלפתח את הכישורים שלהם.

קישורים שהוזכרו בפרק זה:

לראות בלוגים נוספים

את רק צריכה להצטרף

הירשמי וקבלי ישירות למייל סרטוני וידאו, בלוג ועדכונים